Emil Forsberg: ”Min familj drabbades hårdast”. Foto: Bildbyrån

Emil Forsberg: ”Min familj drabbades hårdast”

Uppdaterad
Publicerad

Emil Forsberg är tillbaka i landslaget, ljumskskadan är läkt och turbulensen i samband med senaste samlingen har han lagt bakom sig.

– Jag är här nu och det känns jättebra, säger Emil Forbserg till SVT Sport.

Det blev en hastig sorti senast Emil Forsberg spelade i landslaget. Efter EM-kvalet mot Rumänien lämnade han samlingen, enligt uppgifter med skadeproblem. En skada som kort därpå ifrågasattes då han bara fem dagar senare spelade med sitt klubblag.

– För mig var det ingen grej, det var tråkigt det som skrevs. Det som tog hårt på mig var att min familj drabbades hårdare än vad jag gjorde, säger Emil Forsberg till SVT Sport, apropå att hans fru Shanga Forsberg fick ta emot mängder med hat.

Skadefri igen

– Jag är van men det skrevs saker som inte var sanna men jag är här nu och det känns jättebra.

Relationen mellan Forsberg och förbundskapten Janne Andersson är enligt mittfältaren bara bra och med en frisk ljumske ser Forberg nu fram emot EM-kvalet.

– Allting är bra, jag har kört fullt ut i två månader nu och jag är äntligen frisk och tittar framåt. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.