Emil Holm gjorde två mål i EM-kvalpremiären. Foto: Bildbyrån

Emil Holm tvåmålsskytt i EM-kvalpremiären

Sveriges U21-herrar krossade Luxemburg med 6-0 i EM-kvalpremiären.

Den tidigare IFK Göteborg-spelaren Emil Holm var högst delaktig i den svenska segern.

– Vi som lag gör en jävla bra match, säger Emil Holm till C More efter matchen.

Nya förbundskapten Poya Asbaghis unga talanger tog tag i taktpinnen direkt och fick en drömstart. Redan i den sjunde minuten kom utdelningen.

Efter en hörvariant hamnade bollen vid fötterna på Emil Holm som klackade in matchens första mål. Fem minuter senare rasslade det till i bortalagets nät igen. Efter en målvaktsabbe var Tim Prica framme och kom vinnande ur duellen – komfortabelt utökade han Sveriges ledning, 2-0.

Luxemburgs målvakt Tim Kips blev liggande i gräset och haltade av planen några minuter senare.

Den första halvleken präglades av blågul dominans där Sverige hade flera chanser att dra ifrån ytterligare. Dominansen fortsatte in i den andra halvleken och tre minuter in utökade Manchester United-spelaren Anthony Elanga vackert till 3-0 efter en inspel från Holm.

Wålemark och Holm tvåmålsskyttar

Holm kunde titulera sig tvåmålsskytt när han ännu en gång gjorde mål på hörna. Denna gången nådde han högst och mötte bollen med pannan. Och trots att Holm noterades för två mål och en assist är han inte helt nöjd med sin insats.

– Jag är slarvig i den andra halvleken. Jag har tre sekvenser som jag inte är nöjd med, säger han.

I den 66:e minuten byttes Patrik Wålemark in. Knappt minuten senare tryckte han in sitt första mål för matchen. Men han skulle inte sluta där, på tilläggstid kom det andra när Wålemark fastställde slutresultatet 6-0.