Teemu Pukki gjorde hattrick mot Emil Krafths Newcastle. Foto: Bildbyrån/TT

Mardömsdebut för Emil Krafth i Newcastle

Uppdaterad
Publicerad

Emil Krafth fick ingen rolig start på Premier League-karriären. Teemu Pukki hade lekstuga och gjorde samtliga Norwichs mål när de slog svenskens Newcastle med 3-1.

Att lasta svensken om gjorde sin första match för sin nya klubb för det första målet vore att ta i. Pukki lurade vid utkanten av straffområdet vid en hörna och mötte bollen med en stenhård volley. Krafth var som närmsta försvarsspelare fem meter i från finländaren men utförandet var av högsta klass.

I andra halvlek placerade Pukki ett skott mellan benen på Krafth och förbi Dubravka i målet. Målvakten gestikulerade ilsket mot sin nye svenske ytterback efter det.

Pukki i fint sällskap

Med kvarten kvar petade Pukki bollen förbi Krafth och kunde rulla in sitt tredje mål för kvällen. Finländaren har nu gjort fyra mål på två matcher för Norwich i Premier League.

Pukki sällar sig nu till ett nobelt sällskap. Fyra mål på de två första omgångarna har bara Gianluca Vialli och Robbie Fowler lyckats med tidigare.

Krafth kunde fått drömstart

Emil Krafth hade efter redan åtta minuter ett jätteläge att ge Newcastle ledningen men hans skott seglade över ribban. Debuten utvecklades i stället till en mindre rolig svensk historia.

Ytterbacken som anslöt under sommaren var föregående säsong utlånad till franska Amiens från Bologna. Smålänningen kom upp i Östers IF och slog igenom i Helsingborgs tröja.

Premier League

Norwich City logo

Norwich City

3 - 1

Newcastle United logo

Newcastle United

Carrow Road, Norwich
Publik: 27059
Domare: Stuart Attwell

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.