Emil Krafth om matchen där en man spände fast sig vid stolpen

Uppdaterad
Publicerad

En protesterande man spände fast sig vid stolpen.

På planen befann sig svenske landslagsmannen Emil Krafth.

– En chock när han kom in, berättar högerbacken.

Mitt i Premier League-matchen mellan Everton och Newcastle utspelade sig bisarra scener när en man lyckades ta sig in på planen på Goodison Park, och spänna fast sig med buntband vid ena stolpen.

Händelsen inträffade vid Newcastle-målet. Och från nära håll fick Emil Krafth se när evenemangspersonal behövde använda bultsax för att få loss den protesterande mannen med orden ”stoppa oljan” på sin tröja.

– Det var en chock när han kom in och spände fast sig. Jag tror att ingen var beredd på det, och ingen såg det. Han måste ha varit väldigt snabb, berättar Emil Krafth på en presskonferens.

Hur ser du på säkerheten?

– Det finns säkerhetsvakter, men det går på någon millisekund. Så egentligen kan vem som helst ta sig över. Det skedde jättesnabbt och man hinner knappt reagera för att man är så inne i matchen. Vissa saker kan man inte stoppa känns det som.

Tillgänglig igen

Krafths Newcastle förlorade matchen med 0–1 efter ett mål av Alex Iwobi i den sjunde tilläggsminuten.

27-åringen har gjort tretton ligamatcher för ”Magpies” den här säsongen, och laget ligger på fjortondeplats i Premier League. Nio poäng ner till nedflyttning.

Krafth missade playoff-semifinalen mot Tjeckien på grund av avstängning, men är nu tillgänglig till ödesmatchen mot Polen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.