En ordningsvakt är på plats efter att mannen band fast sig i stolpen. Foto: Bildbyårn

Band fast sig själv i stolpen: ”Jag har inte sett något liknande tidigare”

Uppdaterad
Publicerad

En man sprang in på planen mellan Everton och Newcastle och band fast sig själv i stolpen med ett buntband runt halsen.

De bisarra scenerna förvånade många.

– Jag har aldrig sett något liknande, säger Newcastles tränare Eddie Howe till Sky Sports.

Scenerna utspelade sig i början av andra halvlek i gårdagens Premier League-match på Goodison Park.

En åskådare hade bundit fast sig med buntband, runt sin egen hals, i den ena stolpen. Det hela syntes vara en politisk protest med budskapet ”Stop the oil” (Stoppa oljan) på den fastbundne mannens tröja.  Efter några minuter kunder funktionärerna klippa loss mannen med en bultsax.

– Jag har aldrig sett något liknande. Först fattade jag inte vad som hände och det var en stor försening. Jag använder det inte som ursäkt men det kanske påverkade oss, för vi var inte samma lag i andra halvlek, säger Newcastles tränare Eddie Howe efter matchen som Everton vann med 1-0.

Efter matchen släppte organisationen ”Just Stop Oil” ett uttalande via Twitter där Louis, som mannen heter, förklarade sitt agerande:

”Det är 2022 och det är dags att titta upp, dags att kliva fram och inte bara stå vid sidan. Det är dags att agera som att det är en kris.”

Merseysidepolisen meddelade att mannen hade gripits efter matchen.

KLIPP: Bisarra scenerna – band fast sig själv i målburen (17 mars)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.