Vittsjös Emily Gielnik. Foto: Bildbyrån

Emily Gielnik tvåmålsskytt för Vittsjö – sänkte Växjö bottenmötet

Vittsjö var det vassare laget i jumbomötet med Växjö.

Emily Gielnik satte ettan redan efter tre minuter och fastställde slutresultatet, 2–0, i slutskedet.

Bottenlagen Vittsjö, med sju poäng inför matchen, och Växjö, på åtta poäng, är båda i stort behov av att börja plocka poäng när man nu går in i den andra halvan av serien.

Det var därför en livsviktig match för båda lagen.

Gästerna Vittsjö, som endast mäktat med två segrar hittills i damallsvenskan, inledde målskyttet redan i den tredje minuten. Efter ett misstag i Växjöförsvaret kunde australiskan Emily Gielnik norpa åt sig bollen, ta en löpning och på egen hand placera in 1–0 till gästerna. Vilket blev hennes första mål i damallsvenskan.

Därefter fortsatte tillställningen mållöst, fram till slutminuterna.

Gielnik igen

Med tre minuter kvar av ordinarie tid satte Vittsjö definitivt stopp för Växjös dröm om poäng.

Efter ett långt anfall kunde Clara Markstedt skicka in en boll från kanten som placerade sig perfekt på Emily Gielniks panna. Gielniks nickade in 2–0 för gästerna.

Klättrar i tabellen

Dagens vinst, och att Uppsala samtidigt föll mot Linköping, gör att Vittsjö lämnar kvalplatsen och nu har tre lag bakom sig.

För Växjös del får man skriva upp sin tredje raka förlust i protokollet och inta sista platsen. Nästa omgång Växjö dessutom mot tufft motstånd i form av Linköping.