Blackstenius sänkte gamla lagkamraterna

Stina Blackstenius lämnade Linköping för Göteborg efter en tvist i skiljenämnden.

På måndagskvällen sänkte hon sina gamla lagkamrater även på planen när hon låg bakom båda målen i toppmötet mellan Göteborg och Linköping.

– Väldigt skönt, det var några matcher sedan jag gjorde mål, säger Stina Blackstenius till SVT Sport.

Stina Blackstenius lämnade Linköping under uppmärksammade former inför säsongen. Hennes övergång till Göteborg var sen och fick avgöras i skiljenämnden.

På måndagskvällen mötte hon sina gamla lagkamrater i Linköping igen. Och Göteborg gick segrande även ur den striden, och Stina Blackstenius var inblandad i både målen för Göteborg.

– Det var speciellt att spela mot sitt gamla klubblag och stå på den andra sidan. Men det är något man får försöka släppa. Det var tre väldigt viktiga poäng för oss idag, säger Stina Blackstenius.

Först nickade hon in 1-0 i slutet första halvlek – och minuten senare var hon än en gång inblandad när Pauline Hammarlund rullade in 2-0 i första halvleks sista spark.

I andra halvlek fortsatte Blackstenius att hota Linköpingsförsvaret. Hon var själv nära 3-0 i upptakten av halvleken när hon hade öppet mål men sköt rakt på LFC-keepern Matilda Haglund.

– Det handlar mycket om skärpa i avsluten. Men det är viktigt att vi tar oss till många lägen, målen kommer, säger Stina Blackstenius.

Minuterna senare kom hon i nytt läge, men valde att passa istället, men då kunde bortaförsvaret rensa undan. LFC tappade också Olga Ahtinen i den första halvleken, när hon tvingades utgå på grund av en stukning.

Även i Göteborg fick en tuff skada, då Emma Berglund också tvingades utgå i den första halvleken på grund av en smäll mot huvudet. Det konstaterades dock att det inte rörde sig om någon hjärnskakning.

Linköping hade inte mycket framåt, och kunde aldrig riktigt hota hemmalaget som höll undan till en stabil 2-0-seger.

Segern innebär att Göteborg går upp i serieledning.