Foto: Bildbyrån.

Emma Berglund gravid – osäker kring karriären

Uppdaterad
Publicerad

Emma Berglund missar säsongen med sitt Rosengård.

Anledning är att hon är gravid.

– Det är omtumlande, säger den 35-åriga mittbacken till Sydsvenskan.

Veteranen, som vunnit sju SM-guld (med Umeå och Rosengård) ett OS-silver och varit i Champions League-final med Umeå två gånger, saknades i den damallsvenska premiären.

För Sydsvenskan berättar Berglund om den glada nyheten, att en graviditet ligger bakom.

– Det känns väldigt naturligt på ett sätt, men samtidigt skrämmande. Jag har ett ben i elitidrottande, men jag kommer inte vara delaktig som jag vanligtvis brukar. Det är så klart konstigt, men det är av en väldigt fin anledning. Det är mycket att smälta, säger hon.

Hon känner sig själv osäker på vad som händer med karriären efter graviditeten.

– Känslan nu är att jag inte vet riktigt. Jag får känna efter och se. Det är svårt att stänga dörren så där (säger hon och knäpper med fingrarna). Inte minst efter avslutningen av förra säsongen när jag var skadad, säger Berglund till Sydsvenskan.

ARKIV: Experten Hanna Marklund: Damallsvenskan har blivit en utvecklingsliga:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Allt fler yngre får chansen i damallsvenskan. Se SVT:s expert Hanna Marklund och hör hennes analys om varför. Foto: SVT / Michael Erichsen Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.