Emma Berglund klar för FC Rosengård – kritiserar Göteborg

Uppdaterad
Publicerad

Nu är det klart att Emma Berglund lämnar Göteborg för en återkomst till FC Rosengård.

– Det känns lite som att komma hem, säger Berglund till SVT Sport, och riktar samtidigt kritik mot sin tidigare klubb.

Lagkapten Emma Berglund hade ett år kvar på kontraktet med svenska mästarlaget Göteborg och kände själv att hon ville stanna. Men berättar nu för SVT Sport om motstridiga besked, och om varför det nu landat i att hon lämnar.

– Jag trivdes väldigt bra i laget och vi hade något intressant på gång. Jag ville gärna vara med på den resan. Men när klubben valde att avbryta kontraktet, dels på ett enligt mig oprofessionellt sätt, och på otydliga grunder, kände jag att det efter säsongen var dags att gå vidare. Klubben uttryckte det sen att de återigen ville förnya kontraktet men jag såg inga konkreta bevis på det förrän jag hade bestämt mig för att gå vidare, säger hon, och lägger till:

– Jag har i öppen dialog med Kopparbergs framfört mina åsikter och önskar det allra bästa för spelarna som förtjänar det.

Vill ta SM-guld

Emma Berglund spelade för Rosengård under två och ett halv säsong, och tog SM-guld där 2015. 2017 skrev hon på för franska PSG. Två år senare var hon tillbaka i Sverige, men då i Göteborg. Berglund har brottats med flera skador, men kommit stärkt tillbaka. Och nu är en comeback i Rosengård nästa steg i karriären. Kontraktet är på två år.

– Det är inget annat än ren glädje att vara tillbaka i FC Rosengård. Jag trivdes väldigt bra här under mina tidigare säsonger, som utvecklade mig till att ta steget ut i Europa. Det känns lite som att komma hem. 

Vad ser du mest fram emot?

– Det självklara målet är så klart ett nytt SM-guld till klubben. Det ska bli väldigt kul att få spela ihop med några gamla lagkamrater igen, men även många spelare jag bara spelat med i landslaget tidigare. Jag hoppas kunna bidra med min erfarenhet, mina ledaregenskaper och spelglädje.

SVT Sport har sökt Göteborg för en kommentar.

KLIPP: Rosengård körde över CL-motståndet (9 december, 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.