Mark Bullingham och Leigh Sports Village Foto: TT Nyhetsbyrån

Engelska förbundet svarar på EM-kritiken

Uppdaterad
Publicerad

Det engelska fotbollsförbundet som arrangerar EM 2022 i England har fått skarp kritik för att en del av arenorna som matcherna ska spelas på tar för få åskådare, nu svarar brittiska fotbollsförbundet på kritiken.

– Vi fick faktiskt övertala en del klubbar och städer för att ställa upp, säger förbundets Mark Bullingham till Daily Telegraph.

Turneringen börjar den sjätte juli på Old Trafford i Manchester – en arena som tar 75 811 åskådare, men sedan finns det arenor som Leigh Sports Village som endast tar 12 000 och Manchester Citys Academy Stadium som är ännu mindre och tar 7 000 åskådare.

Förbundets ordförande Mark Bullingham säger att det var väldigt få arenor som ville stå som värd för EM 2022:

– Vi fick faktiskt övertala en del klubbar och städer för att ställa upp. Om ni tror att vi var överrösta med alternativ så tror ni fel, säger Bullingham.

Trots delvis små arenor så har man redan sålt 450 000 biljetter och har passerat biljettrekordet från damernas EM i Nederländerna 2017 som var på 240 045 sålda biljetter.

– Man måste titta på vilka arenor som fanns tillgängliga för oss. Vi anser inte att slutsålda arenor är ett problem, säger chefen för EM 2022 Chris Bryant.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.