Harry Kane missade straff – när Frankrike blev klart för semifinal

Frankrike är klart för VM-semifinal efter att ha besegrat England med 2–1.

Det efter att Englands kapten Harry Kane bränt en straff högt över i 84:e minuten.

– Vi vet hur många mål han har gjort för oss, han gjorde vårt första idag och hur många han har gjort för att vi ens skulle ta oss hit, säger Jordan Henderson efter matchen.

VM fortsätter att bjuda på spännande slutspelsmatcher, och kvartsfinalen mellan stormakterna Frankrike och England var inget undantag. En osannolik straffmiss kom att fälla avgörandet.

– Det är svårt att summera och hitta rätt ord. Jag tycker karaktären och mentaliteten att hitta kvitteringen är bra. Det känns som en förlorad möjlighet. Hungern har varit där varje dag, men tyvärr var det inte vår kväll, säger Henderson.

Giroud matchhjälte

Efter att Aurélien Tchouaméni gett Frankrike ledning kvitterade Harry Kane på straff tidigt i den andra halvleken.

I den 77:e minuten skapade Olivier Giroud Frankrikes bästa chans i den andra halvlek när han volleysköt från nära håll, men Pickford räddade skickligt. Det dröjde dock inte mer än några sekunder innan nästa inlägg kom från Antoine Griezmann. Giroud, som tidigare i turneringen blev Frankrikes bästa målskytt någonsin, fanns på plats och nickade in 2–1.

Tredje missen i landslaget

England skulle dock få chansen att kvittera från straffpunkten på nytt, efter att Theo Hernandez tryckt omkull inhopparen Mason Mount. Då klev Harry Kane fram som hade satt 58 av 68 straffar under hela karriären, enligt Transfermarkt.

Precis som vid första straffen satsade Kane på kraft...denna gången flög bollen dock långt över ribban och Frankrikes ledning bestod. Kanes miss var blott hans tredje i landslaget.

Det sista som hände var att England fick en frispark tätt utanför straffområdet, likt den Nederländerna fick mot Argentina. Marcus Rashfords försök var inte dåligt, men Frankrike höll emot Englands tryck de dryga tio tilläggsminuterna och nu väntar semifinal mot skrällaget Marocko.