England till åttondelsfinal efter Lauren James uppvisning

England är vidare till åttondelsfinal efter Lauren James uppvisning mot Kina.

Den 21-åriga anfallsstjärnan spelade fram till de två första målen och sedan satte hon två på egen hand när Kina besegrades med hela 6–1.

I slutet av den första halvleken fick hon dessutom ett drömmål bortdömt efter VAR-granskning.

Rent teoretiskt hade alla fyra lag i grupp D chansen att ta sig vidare till slutspel inför den sista omgången – men det blev som väntat de två favoriterna England och Danmark som fixade det.

England visade ingen pardon i sitt möte med Kina. Redan efter 40 minuters spel hade de regerande europamästarna ryckt åt sig en 3–0-ledning efter en uppvisning av anfallsstjärnan Lauren James, 21, som spelade fram till de två första målen och satte det tredje på egen hand.

På tilläggstid i den första halvleken fick hon dessutom ett drömmål bortdömt efter VAR-granskning, då en medspelare bedömdes vara offside i samband med ett inlägg i en tidigare situation.

– Helt obegripligt, säger experten Pontus Kåmark i Viaplays sändning.

Kina reducerade på straff

Ett liiiitet hopp tändes för Kina när Wang Shuang reducerade på straff i den 57:e minuten men nio minuter senare dödade James de kinesiska slutspelsdrömmarna när hon dundrade in 4–1 med en volley i det bortre hörnet.

– Precis som i förra matchen så tänkte jag bara ”skjut, så får vi se vad som händer”. Det var frustrerande att få ett mål bortdömt men det är sånt som händer, säger James till tv-kanalen ITV.

England vann till slut matchen med 6–1 och det var ett resultat som innebar att det räckte med en dansk poäng i mötet med Haiti för att de skulle ta sig vidare till åttondelsfinal.

För säkerhets skull tog de tre efter att ha dominerat matchen från start till mål.

Pernille Harder inledde målskyttet när hon säkert placerade in en straff i den 22:a minuten och Sanne Troelsgaard fastställde slutresultatet med sitt 2–0-mål på tilläggstid.

– Jag saknar ord, och det gör jag vanligtvis inte. Det är glädjetårar, för jävlar, vad coolt det här är, säger Troelsgaard i Viaplay.

Det är första gången sedan 1995 som Danmark tar sig förbi gruppspelet i VM och nu väntar hemmanationen Australien i åttondelen.