Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Magdalena Eriksson om Argentinas resa inom damfotbollen

Magdalena Eriksson: ”Lovar gott för damfotbollen”

Uppdaterad
Publicerad

2017 klassificerade Fifa Argentina som orankat efter att laget nedprioriterats och verksamheten legat nere.

Inför VM-matchen mot Sverige imponeras Magdalena Eriksson över deras resa.

– Fantastiskt kul att se. Jag hoppas att det bara blir bättre härifrån också, säger hon.

Argentinas herrlag vann VM i fjol med världsstjärnan Lionel Messi i spetsen. I skuggan av dem kämpar damlandslaget för bättre villkor.

– Den svenska publiken kommer få se spelare som inte bara kämpar på planen utan även i livet i stort, säger kaptenen och målvakten Vanina Corre till SVT i ett reportage.

Damlandslaget i fotboll

Satsningarna på damfotbollen i Argentina har länge lyst med sin frånvaro. När laget misslyckades i VM-kvalet 2015 sparkades förbundskaptenen utan att ersättas. 2017 klassades laget som orankat av Fifa på grund av inaktivitet innan man var tillbaka på den stora scenen till VM 2019.

”Otrolig utveckling de haft”

Magdalena Eriksson ser positivt på både Argentinas resa och flera andra lag. Många har överraskat under mästerskapet där 32 lag deltar istället för 24.

– Det har varit så otroligt kul att följa den här turneringen som ett fan, jag känner att jag är både fan och deltagare i den här turneringen. Det har varit otroligt häftigt att se de yngre nationerna om man kan kalla de för det – de som inte haft damlandslag eller Fifa-ranking i så lång tid – och se vilken otrolig utveckling de haft de senaste åren. Det lovar gott för damfotbollen att det ploppar upp spännande spelare överallt. Det kommer betyda att damfotbollen bara blir ännu mer konkurrenskraftig och att sporten bara blir bättre och bättre.

Sverige kommer göra förändringar i startelvan till matchen då man redan är klart för åttondelsfinal. Eriksson tror att det kan bli en lurig match.

– Det är alltid svårt att spela mot ett lag man aldrig spelat mot. Det är många spelare jag inte känner till. Jag har precis lärt mig vad de är bra på. De har gjort det svårt för både Italien och Sydafrika och visat att de är villiga att kämpa för sitt land i 90 minuter. Det ska bli spännande och vi måste prestera vårt bästa.

Se hela reportaget med Vania Correa i Sportspegeln i SVT Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damlandslaget i fotboll

Mer i ämnet