Trots två covidisolerade spelare i sitt eget lag höll inte den engelske förbundskaptenen Gareth Southgate, till höger, något avstånd till sin tjeckiske kollega Jaroslav Silhavy. Foto: TT

Englands förbundskapten om coviden: ”Bisarrt”

Uppdaterad
Publicerad

England vann den avslutande gruppspelsmatchen mot Tjeckien med 1-0 utan de covid-isolerade spelarna Mason Mount och Ben Chilwell. Det får den engelske förbundskaptenen Gareth Southgate att rasa:

– Det är en bisarr situation, säger Southgate.

Efter fredagens 0-0-match mot Skottland testade Chelseas skotske spelare Billy Gilmour positivt för covid-19. Han kramades med Mount och Chilwell som enligt engelsk covidlagstiftning har isolerats till 28 juni. Ingen i den engelska truppen har testat positivt. Ingen av de skotska spelarna har isolerats.

– Om jag ska vara ärlig förstår jag ingenting alls. Det är lag som åker Europa runt med flygplan och i bussar med trångt utrymme i timmar. Det är så fruktansvärt för de drabbade spelarna. Det är faktiskt en bisarr situation. De tillbringade 120 sekunder för lång tid på ett öppet område. Det finns så många motsättningar i den här frågan men vi får gå vidare, säger Southgate enligt Reuters.

Fotbolls-EM

England får möta tvåan i grupp D, ”dödens grupp”, i åttondelen på Wembley, där laget spelat samtliga sina matcher, 29 juni då Mount och Chilwell är tillgängliga. Det handlar om antingen Frankrike, Tyskland, Portugal eller Ungern.

KLIPP: Här grejar England gruppsegern – vann mot Tjeckien (22 juni 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbolls-EM

Mer i ämnet