Jack Grealish låg bakom Englands seger mot Tjeckien. Foto: Bildbyrån

England vann mot Tjeckien – vinner gruppen

Uppdaterad
Publicerad

Sju poäng – noll insläppta mål.

England har gjort ett starkt gruppspel i EM.

Efter segern blir det dock möte med tvåan i ”Dödens grupp”.

Ben Chilwell och Mason Mount kramade om Skottlands Billy Gilmour, som testade positivt för covid-19. Chelseaduon har nu tvingats isolera sig och missade således kvällens gruppavslutning mot Tjeckien.

Men det blev inget större avbräck för England, som vann med 1-0.

Fotbolls-EM

Efter Raheem Sterlings stolpträff i den andra matchminuten fortsatte man att pressa ett skakigt Tjeckien, och i den tolfte minuten kom också ledningsmålet. Mästerskapsdebutanten Jack Grealish, som ersatte isolerade Mount på offensivt mittfält, hittade Sterling som nickade in 1-0 från nära håll.

Möter tvåan i ”Dödens grupp”

Tjeckien hade några målchanser, men lyckades aldrig trycka tillbaka England.

Jordan Henderson hoppade in för britterna och hade en boll i mål, men det dömdes bort för offside. Ett riktigt beslut av domarteamet.

I och med 1-0-segern vinner England gruppen, tre poäng före Kroatien. Kroatien och Tjeckien hamnade på fyra poäng, men kroaterna slutar tvåa eftersom de har gjort fler mål framåt.

För engelsmännen väntar tvåan i grupp F med Frankrike, Tyskland, Portugal och Ungern.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbolls-EM

Mer i ämnet