Drömmål av Luka Modric i den 17:e matchminuten. Foto: Bildbyrån

Kroatien grupptvåa – efter drömmål av Modric

Uppdaterad
Publicerad

Sjutton också.

Så tänkte nog Skottland efter slutsignal.

Kroatien vann med 3-1 – efter mål i minut 17 i respektive halvlek, varav en ytterkanon av superstjärnan Luka Modric.

Mästerskapet började med en förlust och ett kryss för Kroatien.

I den tredje matchen kom vinsten – de rödvita slog Skottland och är därmed vidare till åttondelsfinal.

Farten under kroaternas fotbollsfötter var enorm när matchen drog igång. Och det skulle inte dröja länge innan ledningsmålet kom. I den 17:e minuten fick Ivan Perisic ett inlägg som han nickade ner till Nikola Vlasic – och den senare kunde dundra in 1-0.

Länge såg målet ut att bli halvlekens enda. Men Callum McGregor ville annat. 28-åringen tryckte till med ett hårt skott som letade sig in bakom Dominik Lovakovic i det kroatiska målet – och kvitteringen var ett faktum.

17 var siffran

Kroatien fick en lika bra start på andra halvlek. Josko Gvardiol fick en öppnande passning in i straffområdet, men lyckades inte komma till avslut då den skotske burväktaren David Marshall rusade ut och bröt.

17 var tydligen Kroatiens lyckonummer denna kväll. För precis som i den första halvleken skulle Kroatien slå till i den 17:e minuten (62'). Superstjärnan Luka Modric bjöd på en ytterkanon som ristade in 2-1 på resultattavlan.

Ni minns Perisic nickassist? Han var framme med pannan ytterligare en gång. I den 77:e minuten nådde 32-åringen högst på en hörna och kunde ohotat nicka in ett tredje mål för kroaterna. 3-1 blev också slutresultatet.

Vidare på andraplats

Kroatien kniper andraplatsen och är nu vidare till åttondelsfinal. Detta då England parallellt besegrade Tjeckien – de förstnämnda vinner också gruppen.

Om Sverige hamnar på andraplats i sin grupp så ställs man alltså mot kroaterna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.