Jakob Johansson tvingas avsluta karriären

Uppdaterad
Publicerad

Han har genom åren dragits med en del skador.

Nu blev det för mycket – Jakob Johansson, 31, tvingas avsluta karriären.

– Det är ett tungt beslut men mina stora skador har naturligtvis haft jobbiga konsekvenser för mig de senaste åren, säger han enligt IFK Göteborgs officiella hemsida.

Under tisdagen meddelade IFK Göteborg, via sin hemsida, att Jakob Johansson tvingas avsluta karriären. 31-åringens knän sätter stopp för fortsatt spel.

– Det är ett tungt beslut men mina stora skador har naturligtvis haft jobbiga konsekvenser för mig de senaste åren. Det är ett tråkigt sätt att avsluta allt på, men jag har tvingats till det. Detta kommer inte som någon chock eller överraskning just nu utan det är ett beslut som har vuxit fram, säger Jakob Johansson enligt IFK Göteborgs hemsida.

Sköt Sverige till VM

Mittfältaren sköt Sverige till VM i Ryssland 2018 när han gjorde det enda målet över två playoff-möten med Italien. Den lyckan blev dock dyrköpt för Johansson, som drog på sig en knäskada i samband med matcherna. Därför fanns han själv inte med vid det mästerskapets första spark.

Den tidigare landslagsspelaren tog plats i IFK Göteborgs a-lag som 16-åring och fick debutera som 17-åring.

– Kamratgården har alltid känts som hemma för mig som fotbollsspelare. Jag är väldigt glad att jag återvände och att vi i familjen valde att flytta hem till västkusten.

– Jag är nöjd med det jag har åstadkommit som fotbollsspelare, både i Blåvitt och i landslaget. Men jag hade såklart gärna velat nå ännu fler framgångar.

”Tack till Jakob”

Blåvitts sportchef Pontus Farnerud är glad över att Johansson valde att flytta tillbaka till Blåvitt efter sex år utomlands, i Grekland och Frankrike.

– Jag vill mest säga tack till Jakob från hela föreningen, säger sportchefen.

– Jakob är allt det vi hoppas få av en spelare i IFK Göteborg. Han är professionell, håller kamratskapet högt och är en otroligt lojal lagspelare.

Jakob Johansson spelade seniorfotboll för FC Trollhättan redan 2006, innan han tillbringade åren mellan 2007 och 2014 i Blåvitt. Därefter bar det av utomlands för spel i grekiska AEK Aten samt franska Rennes och i fjol flyttade han tillbaka till göteborgsklubben.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.