Erik Hamrén avgår från sitt jobb som isländsk förbundskapten. Foto: TT Nyhetsbyrån

Erik Hamrén slutar som förbundskapten

Uppdaterad
Publicerad

Efter två år som förbundskapten för Island avgår nu Erik Hamrén, uppger han själv på en presskonferens. Det efter Island miss till EM i sommar.

– Det är mitt beslut, säger Hamrén.

I playoff-mötet mot Ungern, på övertidsdrama, förlorade Island med 1-2 och missar därmed sommarens EM.  Nu meddelade Erik Hamrén själv på en presskonferens att han avgår som förbundskapten.

– Det är mitt beslut. Det har alltid varit mitt mål att få laget till EM och sedan låta någon annan ta över, säger Hamrén på presskonferensen enligt Tipsbladet och fortsätter:

”Bättre att andra tar över jobbet”

– Nu kommer vi inte till EM, och Island börjar VM-kvala i mars. Och sedan är det, enligt min mening, bättre att andra tar över jobbet och leder Island framåt mot VM.

De två sista matcherna för Hamrén blir Nations League-mötena mot Danmark och England.

– Jag vill bara slå Danmark på Parken, och om det händer blir jag glad, säger Hamrén.

Spelargruppen hade gärna sett att svensken hade varit kvar.

– Vi har varit nöjda med Hamrén, och spelarna är besvikna över att han väljer att sluta. Men livet går vidare och nu vill vi fokusera på VM-kvalet, säger lagkapten Aron Gunnarsson enligt RUV.

KLIPP: Islands mardröm – missar EM efter sen vändning

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.