Christian Eriksen låg bakom Danmarks 2-0-seger mot Sveriges kommande VM-motståndare Mexiko. Foto: TT.

Eriksen hittade Mexikos svaghet

Förra lördagen spelade Sverige och Danmark 0-0. I dag var Tottenhamstjärnan Christian Eriksen tillbaka till mötet med Mexiko efter att ha missat Sverigematchen på grund av barnafödande, en son som föddes i måndags. Han låg bakom den danska 2-0-segern.

Eriksen spelade först fram till Yussuf Poulsen som sköt 1-0 på Bröndbys stadion inför 16 000 på läktaren, ett drömmål i krysset med 20 minuter kvar av matchen.

Tre minuter senare gjorde Eriksen själv 2-0 i skor där sonens födelsedatum var ingraverade.

Mexiko hade sedan en stolpträff men fick liksom Sverige gå mållöst av planen. Båda lagen gjorde sex byten, samtliga i andra halvlek.

Sverige möter Mexiko i VM den 27 juni, en match som avslutar grupp F.