Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ramona Bachmann och Magdalena Eriksson. Foto: Bildbyrån

Eriksson: ”Det måste vi se upp med”

Uppdaterad
Publicerad

Magdalena Eriksson har klart för sig vad Sverige måste se upp med i onsdagskvällens match mot Schweiz.

– Fasta situationer är absolut en av deras styrkor, säger mittbacken.

Efter 1-1 i EM-premiären mot Nederländerna väntar i kväll Sveriges andra gruppspelsmatch. För motståndet står ett kraftigt försvagat Scheweiz som drabbats av magsjuka i truppen. Trots det finns det såklart saker som Sverige måste se upp med.

– Vi har pratat om Schweiz, haft två bra genomgångar av deras svagheter och styrkor. Fasta situationer är absolut en av deras styrkor. De har några långa och starka spelare som vi ska ha koll på och stoppa, säger Magdalena Eriksson på presskonferensen inför matchen.

Fotbolls-EM

Varnar för Bachmann

Försvararen menar att det finns en spelare som svenskorna måste hålla kolla på lite extra. Det är spelare som är välbekant i Sverige efter att ha spelat flera år i Umeå och Rosengård.

– När vi pratat igenom vad de är bra på så är det klart att Ramona Bachmann nämns. Hon är en fantastisk fotbollspelare som är bra på mycket. En av hennes strykor är djupledsspelet, där hon är väldigt snabb. Så för oss där bak handlar det om att vara påkopplade och jobba med att ta bort deras hot, för de har några riktiga världsspelare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbolls-EM

Mer i ämnet