Chelseas Magdalena Eriksson i svenska landslaget. Foto: BILDBYRÅN

Erikssons kritik: ”Varför ska männen spela klart sin liga till varje pris, men inte vi?”

Uppdaterad
Publicerad

Women's Super League avslutades i kväll.

Chelseas Magdalena Eriksson ifrågasätter beslutet.

”Varför ska männen spela klart sin liga till varje pris, men inte vi?” skriver Eriksson på Instagram.

I dag meddelade det engelska fotbollsförbundet, FA, att Women's Super League 2019-2020 avslutas omgående. Det blir inga fler matcher.

Chelseas Magdalena Eriksson är kritisk.

”Man kan se det här som ett slag för damfotbollen. Varför ska männen spela klart sin liga till varje pris, men inte vi? Helst ville vi ha en lösning som kändes rätt, självklart ur ett säkerhetsperspektiv men även moraliskt och ekonomiskt. Men det gick inte att garantera på grund av olika aspekter”, skriver 26-åringen på Instagram.

Titeln kan gå till Chelsea

Försvararen tror inte att coronapandemin kommer att påverka damfotbollen på sikt.

”Den kommer bara påverkas om intressenterna vill det. Jag tror att den här situationen har fått de involverade att reflektera över var damfotbollen står, och hur man ska stärka den i framtiden”, skriver hon.

Det är inte klart vilket lag som får mästartiteln. FA kan välja att använda snittpoäng för att kora en vinnare. Då går titeln till Chelsea, trots att Manchester City toppar tabellen. Det har att göra med att Chelsea har spelat en match färre. Jonna Andersson spelar också i Chelsea.

Sedan tidigare är det känt att spanska damligan läggs ner.

ARKIV: Magdalena Eriksson om coronapandemin: ”Förstår de som har ångest” (25 maj):

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.