Magdalena Eriksson i Chelsea. Foto: Bildbyrån

Klart: Women's Super League avslutas

Uppdaterad
Publicerad

Det är färdigspelat för Women's Super League 2019/2020.

Det engelska fotbollförbundet, FA, bekräftade i dag att ligan avslutas.

– Det känns jättetråkigt. Vi hade förhoppningar om att kunna hitta en lösning där vi kunde spela klart, säger Magdalena Eriksson till SVT Sport.

För några dagar sedan skrev BBC och Sky Sports att Women's Super League avslutas.

Nu är det bekräftat.

– Det känns jättetråkigt. Utifrån Chelseas perspektiv kände vi verkligen att vi var på väg mot en kanonsäsong och vi hade förhoppningar om att kunna hitta en lösning där vi kunde spela klart, säger Chelseas lagkapten till SVT Sport och fortsätter:

– Säkerheten är i denna tid viktigare än allt annat och enligt FA kunde de inte hitta en lösning där säkerheten garanterades. I slutändan blev det ett ganska väntat beslut.

”Utifrån vad som är bäst”

FA har tagit beslutet efter samtal med klubbarna och enligt ett uttalande ”utifrån vad som är bäst för damfotbollen”.

Om och i så fall vilket lag som utses till mästare har FA ännu inte kommunicerat men det har sedan tidigare rapporterats om att beräkna snittpoäng per match, vilket skulle göra att Chelsea – med Magdalena Eriksson och Jonna Andersson – tar hem titeln.

Eriksson kan inte uttala sig om den eventuella titeln än.

– Nu ska jag bara blicka vidare mot nästa säsong och inväntar besked från Chelsea om när vi ska dra igång med försäsongsträning och så vidare. Jag kör vidare med att hålla mig i form på egen hand.

Chelsea ligger just nu tvåa i tabellen, en poäng bakom Manchester City, men med en match mindre spelad.

KLIPP: Se Magdas träningstips i coronatider:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.