Erling Haaland kramas om efter ännu ett mål i Premier League. Han är redan uppe i 25 stycken på 19 matcher. Foto: Bildbyrån

Nytt hattrick av norske fenomenet Erling Haaland

Erling Haaland fortsätter att ösa in mål i Premier League.

Det norske fenomenet behövde bara 54 minuter för att fullborda ett hattrick hemma mot Wolverhampton.

Manchester City vann med 3-0 och Haaland toppar nu skytteligan med 25 fullträffar.

”Herrejösses, ännu ett hattrick av Erling Haaland. Det här börjar bli löjligt nu”, skriver den engelske fotbollsikonen Gary Lineker på Twitter.

Lika säkert som att solen går upp vet man att Haaland skriver in sig i målprotokollet.

Hemma mot Wolverhamton satte han 1-0 i slutet av första halvlek efter att ha nått högst i en nickduell.

Den andra halvleken han knappt börja innan Haaland fick chansen från straffpunkten. Anfallsstjärnan gjorde inga misstag utan slog behärskat in 2-0.

Och bara fem minuter senare fullbordade han sitt hattrick och slog in 3-0 i öppet mål efter en jättetavla av bortalagets målvakt José Sá som hade bollen vid fötterna och slog den rakt i gapet på en motståndare.

Fyra hattrick på 19 matcher

Norrmannen byttes sedan ut efter en timmes spel och fick stående ovationer av hemmapubliken.

Han har nu gjort 25 mål i Premier League den här säsongen och 31 mål totalt sedan han anslöt till Manchester City i maj.

Det här var Haalands fjärde (!) hattrick i Premier League på bara 19 framträdanden – jämförelsevis har Cristiano Ronaldo noterats för tre hattrick under sina åtta säsonger i ligan.

Haaland har också, redan i januari, passerat noteringen för skyttekungarna i Premier League de senaste fyra säsongerna.