Jessica Samuelsson pekar ut vägen framåt. Foto: TT.

Ett år efter den svåra skadan – Jessica Samuelsson tillbaka i landslaget

Uppdaterad
Publicerad

Arsenals Jessica Samuelsson är tillbaka i landslaget efter ett år med en fotskada. Hon gör det ”hemma” i England.

– Det är alltid en ära att spela i landslaget och det ska bli jättekul att träffa alla igen, säger Samuelsson till SVT Sport.

Förbundskaptenen Peter Gerhardsson kallar träningslandskampen borta mot England i Rotherham 11 november för den tuffaste under hans tid.

Då väljer han en rutinerad trupp, där Jessica Samuelsson åter finns med.

Damlandslaget i fotboll

– Det har gått ett tag sedan jag var med senast och det ska bli jättekul. Det är alltid en ära att spela i landslaget och det ska bli jättekul att träffa alla igen. Det är inte förrän nu jag känner mig helt bra igen, säger Samuelsson till SVT Sport.

Hon kan träna för hundra procent och har spelat tre fullängdsmatcher sedan återkomsten efter en komplicerad operation.

– Foten ser annorlunda ut i dag och mitt rörelsemönster blir lite annorlunda med tillslag och så, men jag vänjer mig, förklarar Samuelsson, som inte känner någon oro för att slå upp skadan igen.

Gerhardsson och det medicinska teamet runt landslaget har haft kontakt med Samuelsson under rehabperioden. Samuelsson hade lite på känn att hon skulle kunna bli uttagen men tog det inte för givet.

”Ett bra tillfälle för henne att komma tillbaka”

– Det är ett bra tillfälle för henne att komma tillbaka och vara med och träna. Vi får kolla upp hennes status. Jag hoppas att hon får kontinuitet i Arsenal och bygga upp sig ytterligare i vår, säger Gerhardsson till TT.

Men hon har fått ökad konkurrens på sin position, menar förbundskaptenen.

– Erfarenhet kommer att vara viktigt inte bara i denna landskamp utan även under VM. Hon får gärna vara med och konkurrera men det kommer att vara tufft för allt och alla. De som spelat istället för henne har gjort det väldigt bra. Hanna Glas kom med beroende på att Jessica skadades och har gjort det väldigt bra och hamnat i PSG, säger han.

Samuelsson är medveten om konkurrensen.

– Det är alltid konkurrens i landslaget och för att ta en plats måste man vara en av de absolut bästa i Sverige på den positionen. Jag får gå in och göra det bästa jag kan och så får vi se hur långt det räcker, säger Samuelsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damlandslaget i fotboll

Mer i ämnet