Everton förlorade mot Southampton. Foto: Bildbyrån.

Everton har inlett säsongen strålande.

Men i dag kom första smällen.

Laget föll mot Southampton med 0-2.

Everton har tagit Premier League med storm i början av säsongen, och leder ligan framför lokalkonkurrenten Liverpool.

Under söndagen inkasserade man dock säsongens första förlust, när man föll borta mot Southampton med 2-0.

Hemmalaget i rödvita tröjor var laget som tog kommandot direkt, och lagkaptenen James Ward-Prowse gav Saints ledningen i den 27:e minuten efter assist från Danny Ings.

Rött kort på Digne

Anfallaren Ings, som är Southamptons bästa målskytt denna säsong, assisterade även till 2-0-målet, som Che Adams kunde raka in.

Everton hade ingen rolig eftermiddag i södra England, och när vänsterbacken Lucas Digne drog på sig ett rött kort efter 74 minuter var saken klar.

Liverpool-laget Everton har dock kvar ledningen i Premier League, med bättre målskillnad än tvåan Liverpool.