”Svårt att se svagheter i Göteborg”

Uppdaterad
Publicerad

SVT-experten Marcus Johannesson om finallagens styrkor inför söndagens drabbning på Gamla Ullevi.

– Jag är ganska säker på att IFK Göteborg vinner. Jag tror på 2-0. Örebro kommer bjuda upp och kan spela hyfsat avslappnat men det räcker inte till mot IFK. Göteborg danska spetskvalitetér avgör den här matchen.

IFK Göteborgs...

...styrkor: Definitivt IFK Göteborgs kompakta lag. Thomas Rogne och Mattias Bjärsmyr är riktigt bra mittbackar. Emil Salomonsson är som ett lokomotiv på högersidan som tillför väldigt mycket offensivt. Men framför allt Søren Rieks som börjar producera poäng, och Lasse Vibe gör mål. Jakob Ankersen väntar vi fortfarande lite på trots att han är väldigt bra i spelet. Det finns mycket i IFK som är riktigt bra, och framför allt är de i bra form.

Svenska Cupen

...svagheter: Jag har svårt att se några direkta svagheter. Det ska vara att de kan bli lite ineffektiva och omständliga i spelet ibland.

Örebro SK...

...styrkor: Ett bra innermittfält med Robert Åhman Persson och Nordin Gerzic. En hyfsat gedigen backlinje, även om de släppt in alldeles för enkla mål. Jag tycker ändå att det är ett bra lag men som saknar framför allt Alhassan ”Crespo” Kamara framåt.

...svagheter: Den mentala biten. Det är väldigt jobbigt att spela en sådan här match. De vill egentligen bara spela allsvenskan och ta poäng där. Jag har varit i samma situation själv några gånger. Just nu är deras känsla att de inte får åka ur allsvenskan, den här matchen kommer lite konstigt. Och den är på naturgräs. Framför allt saknar de forwards framåt och saknar den tyngden för att de ska kunna straffa IFK Göteborg.

Förväntad matchbild: Att Örebro kommer vara väldigt kompakta och ligga hemma och försöka kontra på IFK. IFK kommer föra spelet, och vara väldigt aggressiva i återerövringen. Väldigt aggressiva och försöka straffa Örebro genom att vinna tillbaka bollen tidigt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Svenska Cupen

Mer i ämnet