Daniel Nannskog: ”De vill jag ha i Nations League-truppen” Foto: Bildbyrån

Experten: ”Därför är Christiansen en strålande värvning”

Uppdaterad
Publicerad

Anders Christiansen är tillbaka i Malmö FF – och SVT Sports expert Daniel Nannskog talar väldigt gott om värvningen.

– Jag tror verkligen att han är pusselbiten som saknats, säger Nannskog.

I dag meddelade Malmö FF att man värvar Anders Christiansen, som återvänder till klubben efter en misslyckad sejour i Gent.

SVT Sports expert Daniel Nannskog, som tidigare resonerat kring tomrummet dansken lämnade efter sig, kommenterar köpet.

– Det är en alldeles strålande värvning av Malmö, en väldigt rätt värvning. Han är exakt den spelare som Malmö behöver. Man har saknat honom oerhört mycket, inte minst kommer forwards må otroligt mycket bättre med honom bakom sig, säger han.

”Ger MFF en oerhörd trygghet”

Nannskog tror att värvningen av Christiansen kommer att lyfta Malmö i tabellen.

– Jag tror verkligen att han är pusselbiten som saknats. Spelare som Bonke Innocent, Oscar Lewicki och Mattias Svanberg håller inte samma höga nivå som ”AC.” Den positionen är så fruktansvärt viktig, och att ha en klasspelare i den rollen, en som kan hålla i bollen och diktera tempot, kommer att betyda väldigt mycket.

Vad är Christiansen så bra på?

– Han är jäkligt bra på att kombinera med forwards, hitta instick till dem, väggspela. Det blir en riktigt skön lekkamrat för dem och självklart för resten av laget också. Han kommer att ge MFF en oerhörd trygghet.

Christiansen har signerat ett kontrakt över säsongen 2022.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.