Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Bildbyrån

Experten: ”Det krävs en högre nivå mot England”

Uppdaterad
Publicerad

Det satt långt inne, men till slut vann Sverige med 1-0 mot Belgien efter att Linda Sembrant petade in en retur från en hörna i matchminut 92.

– Det är ett Sverige som har kämpat väldigt hårt och ändå gjort det bra. Stundtals var det spel mot ett mål. Efter 13:e hörnan blev det äntligen mål på fast situation. Spelmässigt bra att komma till så många avslut, men till en semifinal kommer det krävas mycket mer, säger SVT Sports expert Nazanin Vaseghpanah.

Kommer det här spelet att hålla mot England?

Fotbolls-EM

– Såklart inte. Det gäller att få igång ett passningspel i högre tempo och att vara effektiva i de lägen man får. Men jag måste ändå ge beröm till Sverige som fortsätter mala på, tappar inte tron på att målet kommer. Det är ett Belgien som är väldigt trötta på slutet, och det är på grund av Sveriges press. Men mot England kommer det krävas en nivå högre där det kommer smälla mer och gå mycket snabbare.

Ser du några spelare som behöver höja sig?

– Det handlar om att vara mer effektiva. Men jag tycker att alla spelare gör ett bra jobb idag, just det här med att inte tappa tron på sitt spel. Till slut kommer det efterlängtade målet. Väldigt kul att det är Sembrant som gör det i sin comeback i EM.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbolls-EM

Mer i ämnet