Daniel Nannskog tycker att Sverige fått en tuff lottning. Foto: Bildbyrån

Nannskog: ”En perfekt utmaning”

Uppdaterad
Publicerad

Efter turbulensen i Kalmar FF blev Henrik Rydström i dag klar för IK Sirius.

SVT:s expert Daniel Nannskog tycker att rekryteringen är helt rätt av Uppsala-klubben.

– Henrik Rydström vet vad som krävs för att lyckas i allsvenskan, säger han.

Henrik Rydström inledde den gångna säsongen som assisterande till Nanne Bergstrand, men när Bergstrand tvingades kliva av på grund av utmattningsdepression fick Kalmar-ikonen ta över laget.

I november meddelade Kalmar att de inte ville förlänga kontraktet med honom på grund av de sportsliga resultaten och misslyckandet i svenska cupen.

”Bygga i lugn och ro”

I dag presenterades 42-åringen istället som ny tränare för IK Sirius, där han kommer ha ansvaret tillsammans med Mirza Jelecak.

– Det är en bra match för Rydström som är hungrig på att visa att han håller på den här nivån. I Kalmar fick han ju inte köra så länge som huvudtränare. Sirius blir en lagom klubb att köra vidare i. En numera etablerad allsvensk klubb som inte har den där jättepressen på sig utifrån. Rydström kan i lugn och ro bygga vidare på det Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf byggt upp under många år, säger SVT:s expert Daniel Nannskog.

I Kalmar försökte han spela en fotboll baserat på mycket bollinnehav, hur väl tror du det passar in i Sirius?

– Nämen, jag tänker ju på Sirius som ett spelande lag och de första åren de har varit uppe i allsvenskan har de varit roliga att se. Jag tror det är bra med Rydström där för att han har de tankarna. Där tror jag säkert parterna dragit åt samma håll när de suttit i möten innan det blev klart. Jag tror definitivt det är en anledning till att han valde Sirius, att han fått garantier på att få köra sin fotboll.

”Positiv till rekryteringen”

Du ser inga problem med att han inte har speciellt mycket erfarenhet som huvudtränare på den här nivån?

– Samtidigt vimlar det väl inte av erfarna tränare där ute som kanske vill hoppa på det här jobbet och detta var kanske något som kändes rätt för Sirius. Jag ser det inte som att Rydström är oerfaren. Även om han inte varit huvudtränare speciellt länge så har han en enorm erfarenhet, man får inte glömma att han var lagkapten i Kalmar i många år och en ledare som styrde mycket från planen.

– Henrik Rydström vet vad som krävs för att lyckas i allsvenskan. Det är en kille som tar stort ansvar och som har ett härligt engagemang. Det är viktigt att vi har sådana lirare kvar i allsvenskan, de som brinner för fotbollen. Jag är positiv till rekryteringen av Rydström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.