Magnus Pehrsson tar över Kalmar FF

Uppdaterad
Publicerad

Magnus Pehrsson är ny tränare i Kalmar FF. Han presenterades på en presskonferens under tisdagsmorgonen. Pehrsson har skrivit på ett treårskontrakt med klubben.
– Jag ville vara i en miljö där utvecklingen står högt. Jag är glad och förväntansfull för att jobba i Kalmar FF, säger Magnus Pehrsson.

Magnus Pehrsson tränade senast Malmö FF, vann SM-guld med klubben 2017, men fick sparken under 2018 efter skrala resultat

Enligt Pehrsson tackade han nej till erbjudanden från två klubbar i Europa för att istället stanna på hemmaplan.

– Det fanns en social aspekt i det hela, jag ville stanna i Sverige, säger Pehrsson.

– Jag tycker att truppen är byggs på ett väldigt tilltalande sätt. Jag har sett en del matcher under hösten. Det finns en härlig mix av spelare, säger Pehrsson.

Förutom Pehrsson presenterades även Jesper Norberg som assisterande tränare.

Magnus Pehrsson och assisterande tränaren Jesper Norberg. Foto: TT

Struligt fjolår

Kalmar FF hade en strulig säsong på tränarfronten den gångna säsongen. Först tvingades Nanne Bergstrand att sjukskriva sig, för att sedan sluta helt, efter att ha drabbats av utmattningsdepression i juli.

Klubblegendaren Henrik Rydström tog över och ledde laget till en tiondeplats. Det var inte tillräcklig för Kalmarledningen som valde att inte förlänga hans kontrakt. Beslutet ledde till protester från medlemmarna och till att Kalmars ordförande lämnade klubben.

– Vi prioriterade erfarenhet, dels som spelare men inte minst tränare, säger Kalmars klubbchef Mattias Rosenlund.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer