Expertens kritik mot Kalmar: ”Ta hand om honom”

Uppdaterad
Publicerad

Kalmar FF meddelade igår att styrelsen enhälligt bestämt sig för att inte förlänga kontraktet med Henrik Rydström.

Beslutet har mottagits med stort missnöje.

– Det här är en stor profil som betytt enormt mycket. Ta hand om honom och gör det på ett bra sätt, säger SVT:s Daniel Nannskog.

Under söndagskvällen meddelade Kalmar FF att Henrik Rydström inte kommer leda klubben från tränarbänken under kommande säsong av allsvenskan.

En enhällig styrelse menade att resultaten inte varit önskevärda och därför kommer klubben gå vidare med andra kandidater.

I dag möttes de av starka reaktioner bland både spelare och ledare. Fansen hade även vecklat ut en banderoll på Guldfågeln Arena i förmiddags med texten: ”Lämna styrelsen eller bli avsatt.”

Orsaken är det iskalla sättet som Rydström möttes av efter 25 år i Kalmar FF.

Hyypiä kan ersätta

SVT:s fotbollsexpert Daniel Nannskog är även han kritisk till behandlingen.

– Man kan göra det på olika sätt. De har skyfflat bort en legendar. Det här är en stor profil som betytt enormt mycket. Ta hand om honom och gör det på ett bra sätt, säger han i Sportnytt.

Rent sportsligt är Nannskog dock mer kluven.

– De har haft en väldigt lång tid att titta på hans ledaregenskaper, som assisterande och att han tidigare tränat deras ungdomar. Det är klart han inte fått sätta sin prägel som huvudtränare efter tre månader. De har inte spelat någon propagandafotboll, men de har väl kanske heller inget material för det.

Kvällsposten avslöjade tidigare i dag att ersättaren kan komma att bli finländaren Sami Hyypiä.

– Det skulle förstås vara ett tungt namn att landa, kommenterar Nannskog.

Henrik Rydström fick i går beskedet att Kalmar inte vill förlänga hans kontrakt. Foto: Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.