Fridolina Rolfö skickade Wolfsburg till final i Champions League. ”Beundransvärt”, tycker SVT Sports expert Frida Östberg. Foto: Bildbyrån

Experten om Rolfö: ”Fantastiskt stort”

Uppdaterad
Publicerad

Fridolina Rolfö skickade Wolfsburg till final i Champions League.

Beundransvärt enligt SVT Sports expert Frida Östberg.

– Det här är fantastiskt stort, säger hon.

Barcelona hade många farliga chanser mot Wolfsburg i Champions League-semifinalen. Men när det gällde som mest klev Fridolina Rolfö fram.

Hon sköt in matchens enda mål och skickade den tyska storklubben till final.

”Det är jättebra”

SVT Sports Frida Östberg hyllar den svenska landslagsanfallaren.

– Det är påpassligt att man är där. Hon var bra i matchen. För mig är hon en av Sveriges bästa spelare när hon är hel. Jag tycker att hon har utvecklats mycket i hennes spel i Wolfsburg, både i uppspelsfasen och när det gäller hennes fysik. Hon är duktig på att kunna läsa av och vinna ytan framför backlinjen. Superkul att hon får speltid och tar för sig – det är jättebra, säger Östberg.

Hur stort är det här?

– Det är fantastiskt stort. De har vunnit ligan, vunnit cupen och satsar på att vinna Champions League. Då behöver de spelare som kan kliva fram och det är otroligt att hon är en av de spelarna. Hon tillhör ett av de bästa klubblagen i Europa, så det här får hon skatta väldigt högt.

Lotta Schelin vann Champions League tre gånger med Lyon, Caroline Seger vann med Lyon och Nilla Fischer har tagit hem turneringen med Wolfsburg. Det finns flera spelare som har gjort avtryck i turneringen.

”Det är en förebild”

Östberg vill inte ranka Rolfös insats. Hon vill bara hylla anfallaren.

– Wolfsburg är tillsammans med Lyon de dominanta klubblagen i Europa. Wolfsburg är en klubb som de andra tittar på, det är en förebild. Det är så andra klubbar vill arbeta med sin organisation, säger Östberg och fortsätter:

– Att få ha en svensk spelare med där är fantastiskt. Det är klart att det är stort. Jag tror hon har fler stora matcher framför sig om hon stannar kvar. All prestation där man lyckas ta sig till final är beundrasvärd.

KLIPP: Fridolina Rolfö sköt Wolfsburg till Champions League-final

UEFA Women's Champions League

VfL Wolfsburg logo

VfL Wolfsburg

1 - 0

FC Barcelona logo

FC Barcelona

Reale Arena, San Sebastián
Publik: 0
Domare: Katalin Kulcsar

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.