Lyons Nikita Parris nickar in 1-0 mot Bayern München. Hon får även en smäll av målvakten Laura Benkarth. Foto: Bildbyrån

Parris knockad målskytt när Lyon gick till semi

Nikita Parris offrade sig, blev knockad – men gjorde mål i samma sekvens.

Det målet visade vägen för Lyon som är klart för semifinal i Champions League.

Laget vann med 2-1 mot Amanda Ilestedt och Hanna Glas Bayern München.

Den första halvleken såg ut att sluta 0-0. Hanna Glas Bayern München stod emot bra – fram till i slutet av den första halvleken.

Då lyfte Lyon fram bollen mot Nikita Parris. Hon stack i djupet för att försöka hinna före målvakten Laura Benkarth. Parris var först till bollen och nickade den i mål, men hon blev samtidigt nedsprungen av Benkarth.

En kraftig smäll som gjorde att Parris låg kvar i knappt två minuter. Men hon reste sig upp för egen maskin, och klappades om av en ursäktande Benkarth.

Lyon, som har vunnit Champions League fyra år på raken, utökade sin ledning i andra halvlek.

Två frisparksmål

En knapp timme in i matchen fick Lyon en frispark precis utanför offensivt straffområde. Amel Majri sköt vackert in 2-0.

Fem minuter senare reducerade den tyska klubben. Carolin Simon förvaltade en frispark på ett smart sätt. Hon drog in bollen hårt och lågt, den tog på någon spelare och ställde målvakten Sarah Bouhaddi.

Ilestedt ersatte Glas

Hanna Glas spelade från start för Bayern München, hon byttes dock ut i den 80:e minuten. Amanda Ilestedt ersatte Glas.

Strax före bytet hade Sydney Lohmann ett ribbskot. Hon stod för en fin aktion utanför Lyons straffområde och drog sedan iväg ett avslut med vänsterfoten. Bollen touchade ribban.

Men närmare än det avslutet kom inte Bayern München. Lyon höll undan och vann med 2-1.

SE OCKSÅ: Rolfös Wolfsburg till semi – vann med 9-1 (21 augusti)