Stort jubel efter att Signe Bruun gjort mål för PSG mot Arsenal. Foto: Bildbyrån

Danskans succéinhopp – skickade PSG till semifinal

Signe Bruun blev matchhjälte för PSG.

Danskan behövde bara tre minuter för att skicka den franska storklubben vidare i Champions League.

Hennes 2-1-mål mot Arsenal blev matchavgörande.

Det var Arsenals första kvartsfinal på sex år. Den gången slutade det med förlust mot Birmingham. I kväll stod PSG för motståndet. Det blev samma öde som för sex år sedan.

Mot PSG fick Arsenal en tung inledning.

Efter en kvart öppnade Marie-Antoinette Katoto målskyttet i matchen. Hon gav PSG ledningen med 1-0.

Arsenal jagade en kvittering. Några minuter före halvtid fick laget utdelning. Bethany Mead ordnade 1-1.

Fint förarbete av Katoto

Signe Bruun hoppade in i PSG i den 74:e minuten. Tre minuter senare fick spelarna i den franska storklubben jubla.

Katoto stod för ett starkt förarbete på högerkanten och tog sig fram till en bra position i straffområdet. Hon spelade in till Bruun som hade störtat mot mål. Danskan styrde in 2-1.

Arsenal jagade febrilt efter en kvittering, men PSG höll undan. Därmed är laget klart för semifinal.

OCKSÅ I KVÄLL: Parris knockad målskytt när Lyon gick till semi