Kasper Schmeichel och Jonas Eriksson. Foto: TT Nyhetsbyrån/SVT

Experten: ”Kommer bli bötesstraff”

Uppdaterad
Publicerad

Engelska supportrar riktade en laserpenna mot Danmarks målvakt Kasper Schmeichel i EM-semin.

Nu utreds England av Uefa.

– Det kommer straffa de engelska supportrarna, säger SVT:s expert Jonas Eriksson.

Uefa har startat en utredning mot England efter onsdagens semifinal mot Danmark. Skälet? Supportrar på Wembley ska ha riktat en laserpenna mot målvakten Kasper Schmeichels ögon i samband med Englands straff under den första förlängningskvarten.

Schmeichel räddade straffen, men på returen höll sig Harry Kane framme och satte matchavgörande 2-1.

Fotbolls-EM

Experten Petronella Ekroth är kritisk till supportrarnas tilltag.

– Jättetråkigt att det blir på det här sättet, att det får komma in (på Wembley) och att det kanske får störa Schmeichel lite, säger tidigare fotbollsspelaren Petronella Ekroth i Morgonstudion.

Startat fler utredningar

Enligt SVT:s expert Jonas Eriksson är detta ett allvarligt problem, som av allt att döma kommer leda till böter.

– Supportrar ska heja och stötta sitt lag. Att hålla på med laserpekare är direkt farligt för ögonen, och brottsligt dessutom, säger han.

– Det här kommer bli bötesstraff. Det kommer inte påverka matchens utgång, men det kommer straffa de engelska supportrarna så småningom.

Uefa bekräftar också att de startat en utredning mot England gällande att supportrar ska ha smällt av fyrverkerier, samt för störningar under en nationalsång.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbolls-EM

Mer i ämnet