Fotbollsexperten Markus Johannesson, som kommenterat många matcher med Chris Härenstam, lämnar SVT Sport.

Fotbollsexperten Markus Johannesson lämnar SVT Sport

Uppdaterad
Publicerad

Fotbollsexperten Markus Johannesson lämnar SVT Sport. Johannesson har under 14 år hos SVT jobbat med bland annat flera stora fotbollsmästerskap och magasin.

– Jag har levt drömmen att få vara expertkommentator i mästerskap under så många år, säger Markus Johannesson.

SVT:s fotbollsexpert Markus Johannesson går vidare till andra projekt och arbetsuppgifter. Sedan 2009 har Johannesson bland annat jobbat som expert i samband med nio stora fotbollsmästerskap, men också med Fotbollskväll, damallsvenskan och SVT:s sportnyheter.

– Efter 14 år, med bland annat fyra VM och fem EM har jag tagit beslutet att lämna SVT. Nya kapitel ska skrivas. Jag har levt drömmen att få vara expertkommentator i mästerskap under så många år. Tack för alla glada tillrop från er tittare och tack till er alla fina medarbetare på SVT som jag haft förmånen att jobba med, säger han.

”Jätteviktig för vår fotbollsbevakning under många år”

Max Bursell, sportchef på SVT, om Johannesson:

– Markus har varit jätteviktig för vår fotbollsbevakning under många år, som skarp expertkommentator men också med sin kunskap om det som händer inom fotbollen utanför planen. En lagspelare och ett superproffs. Vi önskar Markus all lycka med allt han tar sig för i framtiden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.