Frida Östberg. Foto: SVT

Experten: ”Sverige blev trötta”

Uppdaterad
Publicerad

Sverige förlorade semifinalen efter en förlängningsrysare. Nederländerna avgjorde matchen i den 100:e minuten och är klart för final.

– Jag tycker att man blev trötta i förlängningen, säger SVT Sports expert Frida Östberg.

Det blev en svensk fotbollskväll som slutade i moll och blågula tårar efter att Jackie Groenen skickat Nederländerna till VM-final med matchens enda mål tio minuter in i förlängningsspelet.

– Det känns som att Sverige under ordinarie tid är det lag som för spelet. Det slarvades en del i passningsspelet från båda håll. Men jag tycker att man blev trötta i förlängningen och där var Nederländerna bättre. Nu är det viktigt att svenskorna laddar om och tar med sig spelet från de första 90 minuterna, säger SVT Sports expert Frida Östberg och fortsätter.

– Jag tycker Sverige visat väldigt hög klass i andra halvlek mot Kanada och hela Tysklandsmatchen. I den här matchen var det två lag som kände på varandra. Det var inte samma kvalité som England mot USA igår.

Nu väntar England, vad tror du om den matchen?

– Framförallt har Sverige nu fått en förlängning och en dags mindre vila, men de är medveten och tränade för det. Spelarna har den mentala styrkan för att klara det här och bra statistik mot England.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.