Foto: Bildbyrån.

Experten: ”Zlatan måste i så fall ta första steget”

Uppdaterad
Publicerad

Zlatan Ibrahimovic i landslaget igen?

Det tror inte SVT Sports expert Daniel Nannskog – men det är inte omöjligt.

– Det är ett avslutat kapitel, men om Zlatan vill tillbaka är det en helt annan fråga, säger han.

Tidigare i veckan publicerade Zlatan Ibrahimovic, 39, en bild på sociala medier och genast snurrade den blågula karusellen igen.

Bilden föreställde ”Ibra” i landslagströjan intill texten ”Long time no see” – men det var ingen skräll att han saknades i dagens uttagna trupp.

Herrlandslaget i fotboll

SVT Sports expert Daniel Nannskog resonerar kring en stängd dörr – och potentiell comeback.

– Det har väl nästan aldrig varit aktuellt sedan han slutade. Även om det är en alldeles strålande spelare har han ju sagt att han slutat i landslaget. Den dagen han rakt ut säger att han vill spela igen blir det ju en intressant fråga.

”Ett monster”

Nannskog hymlar inte med att Ibrahimovics prestationer i Milan varit glimrande.

– Den han har visat upp i Italien är otroligt. Det finns inga ord för det längre. Han har lyft ett rätt så mediokert Milan till att bli en maskin. Han är ett monster. Det kittlar att se honom i landslaget igen, men han har slutat och inte sagt att han vill tillbaka.

Måste ett eventuellt första steg tas av Zlatan, eller borde Janne ringa och fråga om han är intresserad av en comeback?

– Jag tror att det måste komma från Zlatan först och att det enda Janne förhåller sig till är att Zlatan sagt att han slutat. Det är så Janne jobbar, att då är då och nu är nu. Om någon sagt att man slutat tror jag inte han är tränaren som försöker övertala, säger han och fortsätter:

– I så fall vill han att Zlatan tar kontakt själv och säger att han vill vara med igen. Då tror jag det blir en helt annan diskussion och inte omöjligt för Janne att ta tillbaka Zlatan. För mig känns det dock, precis som Janne säger, att det är ett avslutat kapitel.

LISTA: Tre snygga Zlatan-mål i Seria A

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet