SVT:s experter tippar EM-semifinalerna. Foto: Bildbyrån

Experterna tippar semifinalen: ”Färdigskojat för...”

Uppdaterad
Publicerad

Två lag, en finalplats.

England och Danmark gör upp om finalplatsen i EM.

SVT Sports experter tippar semfinalen.

Enligt statistikföretaget Gracenote är det mest troligt att England vinner EM. Siffrorna visar att det är 40,3 procents sannolikhet att det engelska landslaget landar EM-bucklan. Strax bakom är Italien på 28,7, därefter Spanien på 16,7 och Danmark på 14,3.

Och SVT Sports experter, Daniel Nannskog, Therese Strömberg och Jonas Eriksson är enade om vem som vinner.

Fotbolls-EM
Gareth Southgate eller Kasper Hjulmand? Foto: Bildbyrån

ENGLAND-DANMARK

Therese Strömberg:

Det kommer bli avgörande för England att vara tillbaka på Wembley med 60 000 åskådare på läktarna. England är sedan ett bättre lag och de har spelat otroligt smart. Laget har varit så organiserat och strukturerat bakåt. Danmark spelar å sin sida extremt energiskt framåt. Det blir inte någon överkörning. 2-1 till England och mål av Raheem Sterling, Harry Kane och Yussuf Poulsen.

Daniel Nannskog:

Jag tror det är färdigskojat för våra danska vänner. England har noll insläppta mål, jag har svårt att se att Danmark luckra upp den engelska muren. England tar det och vi får final mellan Italien och England.

Jonas Eriksson:

Hjärta eller hjärna. Hjärta säger Danmark, hjärna England. Englands kvartsfinal mot Ukraina var en träningsmatch, de kunde byta ut spelare med varningar och Grealish som är en världsspelare behövde inte ens hoppa in. Dessvärre för våra röda och vita grannar, kommer England att vinna med 2-0.

KLIPP: Experten: Det kan vara två röda på England (29 juni)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbolls-EM

Mer i ämnet