Foto: Bildbyrån

Falcao lämnar Monaco – klar för Galatasaray

Uppdaterad
Publicerad

Efter sex säsonger som Monaco-spelare lämnar Falcao nu klubben för turkiska Galatasaray, där han skrivit på ett treårskontrakt, vilket båda klubbarna bekräftar på respektive hemsida.

I Frankrike blev det 83 mål på 140 spelade matcher.

Den regerande mästaren, Galatasaray ha inlett säsongen aningen knackigt och har bara tagit fyra poäng på de tre inledande matcherna och snittar bara strax över ett mål per match.

En förbättringspotential där Falcao kan vara till stor nytta. Under sina år i bland annat Porto, Atletico Madrid och Monaco bidrog han med 143 ligamål på 193 matcher.

Icardi klar för PSG

Sent på måndagskvällen annonserades också att Mauro Icardi lånas ut från Inter till PSG, efter en turbulent tid i det italienska storlaget. Trots att han inledde fjolårssäsongen som kapten fick han stå utanför laget under stora delar av våren. Utlåningen gäller ett år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.