Tusentals personer sökte efter den försvunne tolvåringen. Foto: TT.

Falkenberg hedrar tolvåringen inför avslutningsmatchen

Uppdaterad
Publicerad

Falkenbergs FF kommer inför sin avslutande match i superettan mot Gais på lördagen att hålla en tyst minut för den tolvåring med Downs syndrom som försvann i tisdags och eftersökts av tusentals människor organiserade av Missing People.

Det mesta tyder på att den kropp som hittades i Ätran på fredag eftermiddag är den försvunne tolvåringen.

– Spelarna kommer att ha sorgband och vi kommer att hålla en tyst minut innan matchen, säger FFF:s sportchef Håkan Nilsson till Radiosporten.

En identifiering av kroppen väntas bli klar under lördagen.

På Stortorget i Falkenberg samlades runt 200 människor under kvällen för att tända ljus. Många av dem var barn.

Hade velat ställa in matchen

Av respekt för tolvåringen och hans familj tog klubben tidigare i veckan beslutet att ställa in firandet av Falkenbergs avancemang till allsvenskan. Man har ännu chansen att vinna serien och är en poäng efter Helsingborg inför avslutningen.

Om inte matchen varit så viktig för Gais i bottenstriden hade den ställts in.

– Nu handlar det om avslutningen och mycket står på spel för Gais. Skjuter vi upp matchen kan det leda till en dominoeffekt som påverkar alla lagen i bottenstriden så det går inte att göra det, säger Nilsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.