Falkenberg med drömstart – då gjorde Norrköping tre straffmål

Tre straffar inom tretton minuter.

Christoffer Nyman levererade ett äkta hattrick – från straffpunkten.

Han tog IFK Norrköping från 0-1 till 3-1 mot Falkenberg.

Falkenberg fick en drömstart. Ett långt inkast gjorde att John Chibuike kunde dunka in 1-0 efter bara två minuter. En drömstart som gjorde att Hallandsklubben var på kvalplats.

Men sen klev Christoffer Nyman fram till straffpunkten, en första gång, en andra gång och en tredje gång.

Och inom tretton minuter hade Norrköping vänt 0-1 till 3-1 efter tre straffmål.

– De två första straffarna är väl så där. Den tredje är mer klar men de två första vet jag faktiskt inte om jag ska vara ärlig, säger Norrköpings hattrickskytt Christoffer Nyman om straffsituationerna i Dplays sändning.

Stora protester

Vid den första Norrköpingsstraffen var det Falkenbergsbacken Tobias Englund som ansågs vara för brysk i ryggen. Protesterna var ordentliga men domare Adam Ladebäck stod på sig.

Lika säker på sin sak var domaren också vid den andra straffen då Falkenbergs Grégoire Amiot ansågs hålla i Christoffer Nyman för mycket.

– 14 minuter av pausvilan går åt att lugna ner spelarna för domarens insats. Det är lätt att blåsa straff mot Falkenberg. Tyvärr är det många domare som tänker så, säger Falkenbergs huvudtränare Hasse Eklund i Dplays sändning.

– Vi har chanser att göra det framåt men först och främst måste vi släppa domarens prestation, säger Eklund inför andra.

Nyman i skytteligaledning

I och med Christoffer Nymans tre mål i matchen är han nu i ensam skytteligaledning i allsvenskan.

Efter en timmes spel utgick Nyman och ersattes av nästa målskytt, Ishaq Abdulrazak, som endast behövde åtta minuter på planen för att hänga dit spiken i den sista spiken i kistan och 4-1.