Falkenberg vann kriskampen mot Östersund

Uppdaterad
Publicerad

Krisande Falkenberg och Östersund gjorde upp i den 24:e allsvenska omgången. Hemmalaget Falkenberg besegrade Östersund tack vare matchens enda mål. Östersunds lagkapten Tom Pettersson inser att det är en tung period.

– Det är inte så kul. Lugn och ro hade varit skönt, men nu är det inte så, säger han till TT.

Östersund har en säsong som klubben nog vill radera ur historieböckerna. Daniel Kindberg i rätten, Fifa sätter stopp för nyförvärv, klubben behöver få in tio miljoner kronor innan september månads slut för att undvika konkurs och lägg därtill återkommande sportsliga bottennapp i den svenska högsta ligan – så har 2019 sett ut för jämtlänningarna.

Matchen borta mot Falkenberg var i sin linda när 27-årige ryssen Kirill Pogrebnyak satte skallen till och gav hemmalaget ledningen. Inte den start Östersund behövde.

Falkenberg hade spelövertaget i första akten och Östersund hade inga riktiga farligheter trots mer bollinnehav. Inbytte Jamie Hopcutt försökte mana mod hos sina rödklädda kollegor men det fungerade inte.

Östersund utan udd

Firma John Chibuike och Robin Östlind hade bra samspel och satte press på bortaförsvaret- och målvakten. Efter dryga timmen uppstod en fin trippelmöjlighet för Falkenberg när Pogrebnyak var nära sitt andra mål denna allsvenska lördag. Bortalaget lyfte sitt spel och skapade enstaka farligheter men det var som att allt gått i lås. Avsluten var uddlösa.

Tom Pettersson hade bra häng och kunde ha räddat poäng för Östersund men Hampus Nilsson reflexräddade fint. Resultatet stod sig och Falkenberg tog sin första seger på sju matcher.

Åtta bataljer utan seger för Östersund blev nio och tränare Ian Burchnall får leta efter det där ljuset i slutet av en mycket lång och krokig tunnel.

– Det hjälper oss inte att leva under ett konkurshot. Men det är heller inte skälet till att vi inte vinner. När vi kommer ut på planen handlar det bara om fotboll, säger Burchnall till TT.

Allsvenskan

Falkenbergs FF logo

Falkenbergs FF

1 - 0

Östersunds FK logo

Östersunds FK

Falcon Alkoholfri Arena, Falkenberg
Publik: 2524
Domare: Victor Wolf

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.