Saman Ghoddos. Foto: Bildbyrån

Östersund överklagar efter Fifas transferförbud

Publicerad

Efter att Fifa förbjöd Östersund från att värva under två transferfönster har klubben nu valt att skicka in en överklagan till internationella skiljedomstolen Cas.
– Självklart har vi överklagat, säger Östersunds pressansvarige Niclas Lidström till SVT Sport.

Det var efter Saman Ghoddos flytt från Östersund som Fifa valde att straffa den svenska klubben. Ghoddos blev klar för Amiens i franska Ligue 1, men hade innan dess ryktats till spanska Huesca som menar att man överens med Östersund om en övergång när Ghoddos drog sig ur.

Östersund blev då skyldiga att betala en kompensation till Huesca och förbjöds att värva under två fönster, och Ghoddos fick spelförbud i fyra månader och blev skyldig att betala över 40 miljoner till den spanska klubben.

Men nu väljer Östersund att överklaga Fifas dom.

Lång process

– Självklart har vi överklagat. I går kväll så lämnade vi in vår överklagan till Cas, säger Niclas Lidström till SVT Sport.

När det gäller Saman Ghoddos dom så är det en annan överklagan som måste in, från hans läger.

– Vi tror att Saman Ghoddos också har skickat in en anmälan, men vi vet inte det helt säkert.

Nu har Östersund ytterligare tio dagar på sig att komplettera sin överklagan, men efter det kan det dröja länge innan det kommer ett beslut från Internationella skiljedomstolen Cas.

– Det kan ta mellan sex och tolv månader innan vi får något besked. Det är bara att kolla på Therese Johaug och hennes överklagan till Cas, det tar tid.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer