Falkenberg slog Djurgården för första gången på sex år

Maj 2014.

Det var senast som Falkenberg besegrade Djurgården i allsvenskan.

Åtta försök senare lyckades man igen när man vann en målglad historia på hemmaplan och lämnade direktnedflyttningsplatserna.

Det bjöds på hela fem mål i mötet mellan Falkenberg och Djurgården där det redan efter en kvarts spel var 1-1. Carl Johansson började med att nicka in 1-0 till FFF, innan Emir Kujovic tio minuter senare kvitterade.

I den andra halvleken såg det likadant ut: Falkenberg tog ledningen innan Djurgården kvitterade. Nsima Peter höll sig framme i straffområdet efter ett lågt inkast och Fredrik Ulvestad var på nytt säker från straffpunkten.

Viktiga tre poäng

Dessa två lag slåss om olika saker i tabellen. Djurgården vill nå en Europaplats och Falkenberg vill ta sig upp från nedflyttningsplatserna.

Efter ett nytt långt inkast blev det åter kalabalik i stockholmarnas straffområde. Bollen for som en flipperkula mellan spelarnas huvuden, innan den landade hos Marcus Mathisen som med ett bra häng nådde högst och skallade in 3-2.

Djurgården jagade en ny kvittering mot slutet, men lyckades inte få in bollen.

Falkenberg tog sin första seger mot Djurgården på sex år och den här vinsten tar laget upp från nedflyttningsplatserna i tabellen. Falkenberg är nu på kvalplats – med en match mer spelad än Helsingborg som man nu klev om.