Blytung förlust i bottenstriden för IFK Göteborg

Nedflyttningshotet hänger tungt över IFK Göteborg. Hemma mot Örebro blev det förlust med 0-1 sedan Nahir Besara hittat målet redan efter en dryg minut. IFK Göteborg är nu tre poäng från sistaplatsen.

IFK Göteborg och bra matchinledningar har inte varit synonymt de tre senaste matcherna.

0-1 mot AIK efter tre minuter.

0-1 mot Malmö efter fyra minuter.

Hemma mot Örebro började det ännu sämre. IFK Göteborgs försvarsspel imponerade inte när Nahir Besara gjorde 1-0 redan efter dryga minuten med sitt tolfte mål för året, sedan Blåvitt inte fått bort bollen.

– Vi är inte på bettet alls. Vi är passiva i stället, och släpper in ett mål som vi inte ska göra, säger IFK-tränaren Roland Nilsson till TT.

Två bortdömda IFK-mål

Efter baklängesmålet följde en rejäl press av IFK Göteborg. Först hade man trippla avslut på mål i ett anfall utan att få in bollen, och när Pontus Wernbloom väl styrde in bollen på hörna var det avblåst för offside.

Fem minuter före halvtidsvilan hittade Wernbloom nätet igen, men återigen var det offside för IFK Göteborg som inte hade marginalerna med sig.

I andra halvlek var det irriterat i Örebro när Emil Holm satsade hårt mot Kevin Wright som tvingades utgå. Kort därefter ropade ÖSK på straff när Rasmus Karjalainen hakades upp något av André Calisir, men domaren friade även där.

Tre poäng från sistaplatsen

Ett IFK Göteborg på jakt efter mål hade svårare att skapa klara målchanser inledningsvis i andra halvlek, och det var snarare närmare ett andra mål för Örebro.

Men ju längre matchen led, desto mer pressade hemmalaget. De träffade ribban efter en hörna i den 90:e minuten, men det ville sig inte för Göteborg och Örebro tog alla tre poäng.

I och med att Falkenberg slog Djurgården så är Falkenberg nu bara en poäng bakom IFK Göteborg. Helsingborg, som ligger under strecket, möter Malmö FF i morgon. IFK Göteborg har nu bara tre poäng ned till sistaplatsen som innehas av Kalmar.