Falkenberg vände 1-2 mot Öster i andra halvlek

Uppdaterad
Publicerad

Falkenberg såg ut att tappa viktiga poäng i toppen av superettan när man låg under mot Öster i Växjö med 1-2 i mitten av andra halvlek men vände på sex minuter och vann med 3-2.

FFF hittade rätt och när Karl Söderström från högerkanten hittade fram med en genomskärare till Christoffer Carlsson vid den bortre vänstra stolpen och denne rakade in 3-2 var vändningen fullbordad.

Sex minuter tidigare hade Söderström hållt sig väl placerad i straffområdet och direktskjutit 2-2 efter en passning från Robin Östlind från vänsterkanten.

”Skönt att vi lyckades ta tre poäng”

– Det är bara skönt att vi lyckades ta tre poäng. Även om försvarsspelet inte sitter vet vi att vi kan göra flera mål, säger Söderström, som brände en straff i första halvleken, till C More.

-Nu kör vi ända in i kaklet, lovar han.

Falkenberg är en poäng efter Helsingborg i toppen av superettan. Det är fem poäng ner till AFC Eskilstuna som höll på att tappa ytterligare två poäng men ett sent segermål av tvåmålsskytten Samuel Nnamani gav 2-1 på Tunavallen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.