Falkenberg tog viktiga poäng mot GIF Sundsvall. Foto: Bildbyrån

Falkenberg vann viktiga bottenmatchen

Viktiga poäng stod på spel när Gif Sundsvall gästade Falkenberg.

Båda lagen huserade inför matchen på delad jumboplats tillsammans med AFC Eskilstuna. Efter 90 minuter plus tillägg stod det klart att Sundsvall får harva kvar längst ner i botten medan Falkenberg tog ett skutt uppåt efter att ha vunnit med 2–0.

Robin Östlind inledde målskyttet för hemmalaget när han satte 1–0 i den 28:e minuten. Sex minuter senare utökade John Chibuike Falkenbergs ledning när han gjorde 2–0 på straff.

Nykomlingarna i allsvenskan är nu uppe på säker mark på 14 poäng efter att ha tagit klivet förbi Kalmar som står noterat för 13 poäng. Falkenberg har dock en match mer spelad.

För Sundsvall fortsätter kräftgången. Laget har inte vunnit sedan den 29 april när man besegrade just Falkenberg med 3–1 på hemmaplan och har fyra raka förluster, tolv matcher utan seger och är alltjämt fast förankrat i botten.

Sundsvalls nästa chans att ta tre poäng är hemma mot Östersund den 10 augusti.