Henok Goitom jublar efter 2-0-målet. Foto: Bildbyrån

AIK upp i topp efter Goitoms avgörande

AIK bortabesegrade Sirius med 2-0. Mål av stjärnanfallarna Chinedu Obasi och Henok Goitom räddade topplaget.

I högsommarvärmen i Uppsala tog tabellnian Sirius emot tvåan AIK. Och det var AIK som tog med sig samtliga tre poäng hem.

Efter en mållös första halvlek fick AIK en smakstart av den andra när Bilal Hussein skickade in ett vänsterinlägg och Chinedu Obasi vräkte sig fram och nickade in 1-0 till gästerna efter 54 minuters spel.

Elva minuter senare drygade lagkaptenen Henok Goitom ut ledningen till 2-0. Efter en hörna kom bollen ut till Robert Lundström som skickade in ett inlägg där Goitom ostört kunde lobbnicka in segermålet bakom en chanslös Lukas Jonsson i Siriusmålet. Målet inne bär att Goitom nu har gjort mål fem matcher i rad.

Segern innebär att AIK går upp i serieledning med en match mer spelad än Malmö FF.