Falkenberg besegrade Varberg. Foto: Bildbyrån.

Falkenberg tog viktig seger i derbyt

Falkenberg, i skriande behov av poäng, hade bara lyckats hålla en halvtidsledning av sex i årets allsvenska. Men i Hallandsderbyt mot Varberg lyckades man göra det igen. Laget vann fullt rättvist med 2-0 (1-0) efter en kämpainsats.

Falkenberg lyckades inte skapa några målchanser inledningsvis. Varbergs första målchans kom efter en kvart då Astrit Selmani var mycket nära att göra mål.

Matchen jämnade ut sig och lagen turades om att skapa målchanser.

I den 33:e minuten förvaltade hemmalaget en fast situation, en frispark högt upp i banan som Christoffer Carlsson lyfte in i straffområdet. Där stod Axel Norén omarkerad och han kunde nicka in ledningsmålet.

Tvåan av Peter

Även den andra halvleken var tajt och chansfattig. Men efter knappt 70 minuter höll sig Nsima Peter framme i ett av Falkenbergs anfall och kunde sätta 2-0 från nära håll.

Med en kvart kvar såg det ut som om Varberg skulle få sin chans till reducering då domare Kaspar Sjöberg dömde straff för en hands. Men den assisterande domaren kunde dock vittna om att bollen inte varit i närheten av någon hand.

Varberg försökte få till en reducering, men Falkenberg var snarare närmare 3-0 på någon av omställningarna som man fick chans till. Matchen slutade 2-0.

Viktig vinst för Falkenberg som har 16 inspelade poäng efter 20 omgångar. En pinne bakom Helsingborg på kvalplats.

KLIPP: Blåvitt jublade efter Falkenbergs snöpliga självmål (13 september 2020)